Gabonin kyykäärme

Gabonin Viper tosiasiat

tyyppi
matelija
yleinen nimi
Gaboon Viper, Forest Puff Adder, Whisper, Butterfly Adder, Gaboon Adder, Swampjack
Paikka
saharan eteläpuolinen afrikka

Tämä viesti voi sisältää affiliate-linkkejä kumppaneillemme, kuten Chewy, Amazon jne. Nämä ostot auttavat meitä edistämään AZ Animalsin tehtävää kouluttaa maailman lajeja.

Katso kaikki Gaboon Viper -kuvat!© AZ-Animals.com

"Gabonin kyykäärmeellä on käärmeen pisimmät hampaat"

Tämä silmiinpistävän kuviollinen käärme on yksi maan suurimmista myrkyllisistä käärmeistä. Sillä ei ole niin paljon keskipituutta, koska se harvoin ylittää 7 jalkaa, mutta sillä on painoa.

Se on suuri olento, joka tykkää liikkua hitaasti eikä suuttuu helposti, mutta se ei petä ketään. Gabonin kyy on yksi käärmemaailman nopeimmin hyökkäävistä käärmeistä ja yksi myrkyllisimmistä.

Gabon Viper hämmästyttäviä faktoja

Gabon kyy maassa
Gabon kyy (Bitis gabonica) on lehtipuukerros. Sen ylävartalo koostuu kauniista timanteista, kolmioista ja neutraaleista tiimalaseista, jotka jäljittelevät pudonneiden lehtien värejä.

©Stu Porter/Shutterstock.com

Tässä on viisi yllättävää faktaa tästä kauniista öisestä väijytyspetosta. • Gabonin kyykäärme on Afrikan suurin myrkyllinen käärme.
 • Se tuottaa toiseksi eniten myrkkyä puremaa kohti, koska pureessaan se ei päästä irti helposti.
 • Se voi painaa yli 45 kiloa.
 • Vaikka myrkylliset käärmeet yleensä ruokkivat pieniä eläimiä, myrkyllisten käärmeiden tiedetään syövän myös aikuisia antilooppeja, jotka ovat noin leluvillakoiran kokoisia.
 • Onneksi Gabonin kyykäärmeet ovat lieviä eivätkä kovin aggressiivisia.

mistä löytää gabon viper

Gabonin kyykäärme syövät rotat
Gabonin kyykäärmeet elävät Saharan eteläpuolisen Afrikan lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä.

©iStock.com/makasana

Gabonin kyykäärmeet elävät kosteissa, lämpimissä elinympäristöissä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Värillisten asteikkojen muodostaman kuvion ansiosta he voivat naamioitua Duffissa ja auttaa tunnistamaan matelijan.

evoluutio ja alkuperä

Kyykäärmeet elävät metsäpohjassa ja ovat maanpäällisiä olentoja, joita voi tavata kosteilla alueilla ja trooppisissa sademetsissä Keski-, Itä- ja Länsi-Afrikan eri osissa.

Vaikka vanhimmat tunnetut myrkyllisten käärmeiden fossiilit ovat peräisin myöhäismioseenista, molekyylitutkimukset viittaavat siihen, että viperidit ovat saattaneet syntyä paljon aikaisemmin, varhaisessa eoseenissa.

Vanha maailma on paikka, jossa myrkylliset käärmeet ilmestyivät ensin, ja myöhemmin myrkylliset käärmeet laajenivat uuteen maailmaan ja levisivät nopeasti Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikkaan.

Gaboon Viper kuuluu kalkkarokäärmeperheeseen, ja se on läheistä sukua muille alaheimon käärmeille. Esimerkkejä muista tähän ryhmään kuuluvista myrkyllisistä käärmeistä ovat kalkkarokäärmeet, buckskins, Bushmasters ja Aasian lanceheads.

tieteellinen nimi

Käärmeen tieteellinen nimi on Bitis gabonica . Lajin nimi viittaa Gabonin suistoon, joka löytyy samannimisestä maasta tai silloisen Ranskan Kongon pohjoisosasta.

erilaisia tyyppejä

Tiedemiehet luulivat jonkin aikaa Gabonin kyykäärmeen alalajin nimeltä Bitis gabonica Rhinoceros . Sitten havaittiin, että B. g. Rhinoceros oli erillinen laji, jota nykyään kutsutaan yksinkertaisesti B. Rhinocerosiksi .

Väestö ja suojelun tila

Gabonin kyykäärmeet ovat runsaat alkuperäisessä elinympäristössään, mutta niiden suojelun taso on luokiteltu haavoittuvaiseksi elinympäristön häviämisen vuoksi.

ulkonäkö ja kuvaus

Gabonin kyykäärme
Myrkyllinen Gaboon kyy haisee kielellään. Sillä on käärmeen pisimmät hampaat. Kuten monilla Bitiksen jäsenillä, sillä on sarvet sieraimiensa välissä.

©Danita Delimont/Shutterstock.com

Tämän väijytyssalistajan tunnistaminen on helppoa, koska mikään käärme ei näytä siltä. Sen ylävartalo koostuu kauniista timanteista, kolmioista ja neutraaleista tiimalaseista, jotka jäljittelevät pudonneiden lehtien värejä. Takana on vinoneliön muotoiset vaakasuorat palkit. Sen selässä suomukset ovat kauniisti kiharat ja vatsa on valkoinen, jossa on mustia tai ruskeita laikkuja. Käärmeen kaula on kapea, mutta sen pää on suuri ja leveä, lehden muotoinen.

Read more  What Animals are Birds? A Comprehensive Guide

Se on valkoinen tai kermanvärinen, jonka keskellä on ohut tumma viiva. Kuten monilla Bitiksen jäsenillä, sillä on sarvet sieraimiensa välissä. Jokaisen silmän takana ja alla on tummanruskea laikku, ja itse silmät ovat pieniä, hopeanhohtoisia ja kissamaisia iiriksiä.

Se, mikä erottaa tämän käärmeen muista, on sen silmien hämmästyttävä liikerata. Toinen silmä voi katsoa eteenpäin, kun taas toinen voi katsoa taaksepäin. Vaikka tämä käärme näyttää upealta ulkona, sen värit ja kuviot tekevät siitä vaikea nähdä sen odottaessaan saalistaan pudonneiden lehtien keskellä.

Toinen tosiasia, joka auttaa tunnistamaan käärmeen, on se, että se on suoraan sanottuna lihava. Gabonin kyykäärmeet ovat Afrikan mantereen painavimpia myrkyllisiä käärmeitä, jotka painavat yli 45 kiloa. Naiset ovat erityisen raskaita. Eläimen koko saa sen liikkumaan hitaasti, mutta sen tarvitsee vain liikkua nopeasti hyökkääessään. Kun se iskee, se tarttuu.

Tämä eroaa muista myrkyllisistä käärmeistä, jotka hyökkäävät, perääntyvät ja odottavat saaliinsa kuolemaa. Gabo kyyllä on 2 tuuman hampaat, jotka auttavat sitä tarttumaan illalliseen. Hampaat olivat niin pitkät, että ne oli taitettava takaisin matelijan suuhun, ja sen oli järjestettävä leuka uudelleen varmistaakseen, että ne sopivat tiukasti.

Myrkyt: kuinka vaarallisia ne ovat?

Gabonin kyykäärme syö
Gabonin kyykäärme syö suuren rotan. Tämä on Afrikan mantereen raskain myrkyllinen käärme.

©frantic00/Shutterstock.com

Gabonin kyykäärmeet ovat todella harvinaisia, koska käärme on hyvin laiska ja vaatii useita provokaatioita pureutuakseen. Matelijat mieluummin sihisevät ja puristavat päätään varoituksena. Mutta kun henkilöä on purrut, ajoitus on olennaista. Vaikka myrkky itsessään ei ole kovin voimakas, käärmeet ruiskuttavat paljon myrkkyä.

On olemassa myrkkyä, jota voidaan käyttää pureman hoitoon, mutta se on otettava heti. Silloinkin amputaatio saattaa olla tarpeen, koska nekroosi tai pureman verenvuoto estää haavaa paranemasta kunnolla.

Käyttäytyminen ja ihmiset

Gabonin kyykäärmeet ovat yöllisiä, mikä tarkoittaa, että ne ovat aktiivisia yöllä. Tämä on toinen syy, miksi nämä käärmeet purevat harvoin.

Auringonlaskun aikaan he tulevat ulos piilopaikoistaan ja löytävät paikan hiljaa odottaa saalistaan. Sitten se iskee kuin väijytyspetoeläin, tarttuen saaliinsa, kunnes se ainakin lopettaa kamppailun, ja nielee sen kokonaisena. Aikuisilla kyykäärmeillä ei itsellään ole saalistajia, mutta rohkea sihteerilintu ottaa joskus nuoret kyykääret.

Tämä käärme pariutuu todennäköisimmin sadekauden aikana. Urokset taistelevat keskenään oikeudesta pariutua ja ovat kohteliaita. He iskevät suunsa kiinni ja pitävät tauon kierrosten välillä. Taistelu päättyy, kun voittaja painaa häviäjän pään maahan ja nostaa omansa.

Read more  Beartooth: Everything You Need to Know

Naaras Gaboon kyykäärmeet ovat raskaana noin seitsemän kuukautta ja voivat sitten synnyttää 20-50 vauvaa kerrallaan. Sen jälkeen hän ei enää välittänyt heistä. Vaikka biologit eivät ole täysin varmoja siitä, kuinka kauan myrkylliset käärmeet elävät, jotkut uskovat, että ne voivat elää jopa 20 vuotta.

Gabonin kyykäärmeet, kuten muut käärmeet, ovat hyödyllisiä ihmisille, koska ne karkottavat tuholaisia. Niiden myrkky tekee niistä kuitenkin vaarallisia. Tästä huolimatta niitä käytetään usein pensaanlihana.

Katso kaikki 169 eläintä, jotka alkavat G:llä


kirjailijasta


Nimeni on Rebecca ja olen ollut ammattimainen freelancerina lähes kymmenen vuotta. Kirjoitan SEO sisältöä ja graafista suunnittelua. Kun en ole töissä, olen pakkomielle kissoista ja lemmikkihiiristä.

Gaboon Viper UKK (usein kysytyt kysymykset)

Ovatko Gabonin kyykäärmeet myrkyllisiä?

Gabonin kyykäärmeet ovat erittäin myrkyllisiä.

Miten Gabonin kyykäärmeet metsästävät?

Kuten muutkin myrkylliset käärmeet, Bitis gabonica poimii helposti saaliinsa kemialliset ja termiset ominaisuudet ja saattaa vainimata sitä jonkin aikaa pimeän tullessa. Mutta enimmäkseen se odottaa yhdessä paikassa, kunnes mahdollinen saalis vaeltelee ympäriinsä. Sitten se iskee, ja toisin kuin muut myrkylliset käärmeet, se säilyy, kunnes sen saalis on liikkumaton tai kuollut.

Ovatko Gabonin kyykäärmeet aggressiivisia?

Gabonin kyykäärmeet eivät ole kovin aggressiivisia eivätkä näytä välittävän siitä, että niitä käsitellään jossain määrin.

Missä Gabonin kyykäärmeet asuvat?

Bitis gabonica elää paikoissa, kuten Nigeriassa, Tansaniassa, Keniassa, Ugandassa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Mitä Gabonin kyykäärmeet syövät?

Gabonin kyykäärmeen ruokavalio koostuu jyrsijöistä ja pienistä nisäkkäistä, kuten jäniseläimistä. He syövät myös maassa eläviä lintuja, kuten frankoliineja. Rupikonnat ja sammakot ovat myös osa käärmeen ruokavaliota.

Mikä on Gabonin kyy?

Gabonin kyykäärme on erittäin myrkyllinen yökäärme, joka elää Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja kuuluu Viper-sukuun .

Kuinka tappavia Gabonin kyykäärmeet ovat?

Tämän myrkyllisen käärmeen purema vapauttaa suuren määrän myrkkyä, koska niiden myrkkyrauhaset ovat erittäin suuret ja ne ovat yleensä pysyviä. Ainoa syy siihen, etteivät nämä käärmeet tapa useampia ihmisiä, on se, että he kestävät jotenkin hyvin kosketusta tai jopa astumista niiden päälle. Antivenomia käytetään myös Gaboon-käärmeen puremien hoidossa.

Kuinka paljon Gabonin kyy maksaa?

Pienet Gabon Vipers voi saada noin 100 dollarilla, mutta niitä ei suositella.

Mistä voin ostaa Gabon Viperin?

Jos sinun on ostettava Gabon Viper, voit tehdä sen Internetin kautta.

Mitä tehdä, jos Gabonin myrkyllinen käärme puree sinua?

Jos myrkyllinen käärme puree sinua, sinun on hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon ja saatava antimyrkkyhoito henkesi pelastamiseksi. Pureman oireita ovat voimakas kipu, turvotus ja rakkulat purentakohdassa, inkontinenssi, kömpelyys, silmäluomien ja kielen turvotus sekä tajunnan menetykseen johtavat kouristukset. Ihmisten tiedetään kuolleen jopa hoidon jälkeen, koska heidän verensä ei enää pysty muodostamaan hyytymiä.

Read more  sugar glider

Ovatko Gabon Vipers hyviä lemmikkejä?

Vaikka Gabonin kyykäärmeet ovat tottelevaisia, ne eivät todellakaan ole hyviä lemmikkejä. Tämän käärmeen omistajia on tarvinnut purra vain kerran tietääkseen, että sen pitäminen lemmikkinä on erittäin huono idea.

Onko kukaan selvinnyt hengissä Gabonin käärmeen puremasta?

Ihmiset ovat selvinneet hengissä Gabonin kyykäärmeistä, mutta monien raajojen on täytynyt amputoida niin tehdäkseen.

Kuinka nopeasti Gabonin kyykäärmeet hyökkäävät?

Vaikka käärmeet liikkuvat yleensä hitaasti, niiden hyökkäysnopeus on hämmästyttävä. Sen pää voi liikkua 175-200 mailia tunnissa.

Mitä eroa on Gabonin kyykäärmeellä ja kuningaskobralla?

Yksi ero Gabonin kyykäärmeen ja kuningaskobran välillä on, että Gabonin kyy on paljon lyhyempi ja sen runko on paljon painavampi kuin kuningaskobra. Gabonin kyykäärmeet elävät myös tietyissä osissa Afrikkaa, kun taas kuningaskobrat ovat kotoisin Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta. Toinen keskeinen ero on niiden väritys – kuningaskobrat ovat puhtaasti värillisiä, kun taas gabonkyypereillä on monimutkaiset kuviot, jotka auttavat niitä sulautumaan ympäristöönsä.

Mitä eroa on Gabon Viperillä ja Black Mamballa?

Merkittävimmät erot Gabonin kyykäärmeen ja mustan mamban välillä ovat niiden koko, myrkky ja morfologia.

Gaboon-kyy on suuri käärme, jonka pituus on 7 jalkaa ja 45 kiloa, jolla on jähmeä runko, leveä, lehden muotoinen pää, jossa on kaksi sarvea ja joka ruiskuttaa eniten myrkkyä puremaa kohden kaikista käärmeistä. Musta mamba on hoikka, 4,5 kiloa painava 14 jalkaa pitkä käärme, jolla on yksi maan vahvimmista neurotoksisista myrkkyistä ja erottuva musta suu.

Mitä eroa on kalkkarokäärmeellä ja Gabonin kyykäärmeellä?

Suurin ero Gabonin kyykäärmeen ja kalkkarokäärmeen välillä on niiden morfologia ja sijainti.

Gabonin kyykäärme on Saharan eteläpuolisesta Afrikasta kotoisin oleva myrkyllinen käärme, joka tunnetaan leveästä, lehdenmuotoisesta päästään, sieraimien välisistä sarvistaan ja jäykästä vartalostaan. Kalkkarokäärme on kotoperäinen Amerikassa, ja sillä on kolmion muotoinen pää, jäykkä runko ja selkeä ääni hännän päässä, jota käytetään puolustavana varoituksena.

Mikä on tärkein ero Gabonin kyykäärmeen ja vihreän mamban välillä?

Tärkeimmät erot Gabonin kyykäärmeen ja vihreän mamban välillä ovat niiden koko, ulkonäkö, elinikä ja käyttäytyminen.

Mitä eroa on Gabon kyykäärmeellä ja Rhino kyykällä?

Keskeinen ero Gabonin ja Rhino kyyn välillä on, että Gabon kyy on suurempi ja raskaampi kuin Rhino kyy.

Lue muista eroista täältä.

Kuka voittaisi Gabonin kyykäärmeen ja mangustin välisen taistelun?

Mangusti voittaisi taistelun Gabonin kyykäärmettä vastaan. Gaboon kyy on liian rento ja hidas liikkumaan. Se on tottelevainen käärme, ellei se metsästä tai taistele muita uroksia vastaan pesimäkauden aikana. Mangustit voivat olla hyvin vihamielisiä, joten ne ryntäävät taisteluun valmiina kukistamaan hitaasti liikkuvan olennon.

Mitä eroa on bushmasterilla ja Gaboon-kyyllä?

Tärkeimmät erot bushmasterin ja Gaboon kyykäärmeen välillä ovat niiden koko, käyttäytyminen, metsästystyyli ja perhe.

Kiitos lukemisesta! Onko sinulla palautetta meille? Ota yhteyttä 10hunting.com-toimitukseen.

lähde
 1. Field & Stream, saatavilla täältä: https://www.fieldandstream.com/gaboon-viper-snake-you-cant-see/
 2. Kidadl, saatavilla täältä: https://kidadl.com/animal-facts/gaboon-viper-facts
 3. Wikipedia, saatavilla täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/Gaboon_viper
 4. ITIS, saatavilla täältä: https://www.itis.gov/servlet/SingleRpt/SingleRpt?search_topic=TSN&search_value=634953#null
 5. Smithsonianin kansallinen eläintarha, saatavilla täältä: https://nationalzoo.si.edu/animals/gaboon-viper
 6. IUCN, saatavilla täältä: https://www.iucnredlist.org/species/13300893/13300904
 7. Fresno Chaffeezoo, saatavilla täältä: https://www.fresnochaffeezoo.org/species/gaboon-viper/
 8. Matelijoiden maailman tosiasiat, saatavilla täältä: https://medium.com/@reptileworldfacts/top-10-gaboon-viper-facts-1ad2c280f81f
 9. PubMed, saatavilla täältä: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6395443/