A-z - Animals

svensk herdehund

tåg
Inga problem att lära sig knep och enkla uppgifter.
diet
Allätare


Svenska hundar som husdjur:

generell hälsa
energinivå
Löstagbarhet
träningsbarhet
intelligens
tuggbenägenhet
storlek
familj och barnvänligt

glad/skällande
Hög
separations ångest
lätthet
föredragen temperatur
medelklimat
träningsbehov
Hög
vara snäll med andra hundar
Hög
ren generaliserad ägandekostnad
$2500
flock med hundar
betning
manlig vikt
20-31 lbs
kvinnlig vikt
20-31 lbs

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar till våra partners som Chewy, Amazon, etc. Dessa köp hjälper oss att fortsätta AZ Animals uppdrag att utbilda världens arter.

Se alla svenska Vallhundsbilder!Den svenska waalhunden är en bedårande europeisk herdehund med korta ben och ett uppmärksamt sinnelag.

Dessa lekfulla nötkreaturshundar älskar att tillbringa tid med att springa runt på fälten, njuta av solen och föra samman flocken.

Kolla in alla våra expertrecensioner.

Varhundar och liknande typer av herdehundar har funnits i Europa sedan vikingatiden. Den moderna svenska Wahlhundrasen återupplivades på 1940-talet av ett par uppfödare vid namn KG Zettersten och Björn von Rosen. En av rasens unika kännetecken är möjligheten att svenska Wahlhundar föds med en partiell eller till och med fullständig frånvaro av svansen.

Sammantaget är den svenska hunden en intelligent brukshund som har anpassat sig väl till familjelivet. Dessa hundar mår bäst när de föds upp av skickliga tränare och är ett bra val för erfarna hundägare.

3 för- och nackdelar med att äga en svensk spaniel

Skål! brist!
Kul och roligt! Svenska hundar älskar att springa, hoppa och leka. Dessa hundar är ett utmärkt val för aktiva familjer som tillbringar mycket tid utomhus. Instinkten att bita. Vallhundsvalpar har starka vallningsinstinkter och måste skötas av en erfaren tränare. Om du inte vet vad du gör, kan du sluta med en hund som gillar att bita sina anklar. Lyckligtvis kan detta motverkas med direkt regi och positiv uppmärksamhet.
Expert vakthund! Vallhundar är mycket känsliga och pigga hundar som kan höra allt inom sin omedelbara radie. Dessa hundar är fantastiska vakthundar och älskar att kommunicera med sina ägare. social ångest. Svenska Wahlhundar är sociala hundar, men de är också mycket uppmärksamma på fara. Vallhundar bör socialiseras tidigt för att se till att de känner sig bekväma med andra människor och deras husdjur.
Familjeorienterad! Svenska Wahlhundar är vallhundar, så de älskar tanken på att hålla ihop familjen. Dessa valpar älskar att hänga på familjeevenemang som filmkväll. Extra fällning. Wahlhounds har tjocka vinterpälsar för att hålla dem varma när boskapen är ute tidigt på morgonen. Men samma rockar tenderar också att fälla sig mycket. För att ta väl hand om din hund måste du borsta tänderna ofta och hålla området dammsuget.
Porträtt av typisk svensk Vallhund som springer i agilityträning.

©Marcel van den Bos/Shutterstock.comSvensk herde storlek och vikt

Dessa är små collies med korta ben, spetsiga öron och en tjock, medellång päls. Hanar och honor är vanligtvis ungefär lika stora; de kan bli upp till 12-14 tum höga vid axlarna och tenderar att väga mellan 20 och 30 pund när de är fullvuxna.

manlig kvinna
hög 12-14 tum 12-13 tum
vikt 20-30 lbs 20-30 lbs

Vanliga hälsoproblem för svenska hundar

Denna hund är en frisk ras med ett stort antal aktiva blodlinjer i hela Europa. Det betyder att din Svensk Setter inte riskerar att drabbas av fler hälsoproblem än den genomsnittliga hunden. Du bör dock fortfarande vara medveten om vanliga sjukdomar som parvomyos, borrelia och von Willebrands sjukdom. Dessa hundar har särskilt känsliga öron och ögon, vilket innebär att de kan behöva extra vård för att förhindra infektioner i dessa områden.

Svensk Hund Hälsa och Fritid

Kolla in alla våra expertrecensioner.

 • retinala problem
 • öroninfektion
 • små
 • Borreliainfektion
 • von Willebrands sjukdom

Svensk Vägghund Temperament

Dessa är bedårande och charmiga hundar som älskar att vara en del av din familj. Den svenska Vallhunden föddes ursprungligen upp som en boskapshund, så förvänta dig att ditt husdjur är alert, interaktivt och bra på gruppinteraktion. Eftersom de ökar drivkraften hos sina byten något, kan de vara svåra att komma överens med särskilt små djur.

Många människor betraktar dessa hundar som vakthundar. Vallhundar har utmärkta sinnen och är ständigt alerta, vilket gör dem till fantastiska vakthundar, men de kan inte anlitas för verkligt fysiskt skydd eftersom de är så små. Svenska Wall Hounds är fantastiska familjehundar och kommer bra överens med barn.

Hur man tar hand om en svensk hund

Dessa hundar behöver mycket motion och uppmärksamhet för att hålla sig glada och friska. Vallhundar blir inte lätt uttråkade och älskar att vara med sina ägare, så ett av de bästa sätten att hålla dem lyckliga är att göra dem till en del av din arbetslivsstil.

Bästa hundfoder för svenska hundar

Som andra hundar behöver Svensk Setter en balanserad kost med mycket protein och nyttiga fetter. Wall Hounds är naturligt energiska och mängden mat de behöver konsumera kommer direkt att relateras till energin de förbrukar under dagen. Vallhundar som förväntas vara lägenhetshundar är bekvämare om de inte överfodras, men Vallhundar som arbetar som boskapshundar kommer att behöva extra delar för att hjälpa dem att hantera hela flocken.

AZ Animals erkänner Wellness CORE Small Dry Dog Food med nyttiga spannmål, högprotein hundmat som det bästa hundfodret för svenska settare.

Ingredienser för valp, kalkon, kyckling och friska spannmål blandas för komplett näring. Det är proteinrikt för aktiva hundar. Taurin håller ögonen klara och skarpa, och probiotika arbetar inuti matsmältningssystemet för att bygga upp ett starkt immunförsvar, så öroninfektioner är inte världens undergång.

Wellness CORE Small Breed Dog Food finns på Chewy eller Amazon.

Bästa proteinrika för små hundar

Svensk spaniel Underhåll och skötsel

Svenska Wahlhundar är dubbla lager. De har en mjuk underull för att hålla dem varma och en grov päls för att hålla dem torra. Detta är praktiskt för kallare klimat, men det betyder också att Vallhundar tenderar att fälla mer än andra hundar.

Planera att borsta din Vallhund ofta för att behålla pälsen. Se till att inte låta borsten fastna i pälsen, leta istället efter något som går igenom smidigt, särskilt i den tjockaste delen av pälsen.

Om du bor i ett tempererat eller varmt klimat, se till att din Vallhund får sin underull trimmad av en groomer under sommarmånaderna. Du bör också se till att din Vallhunds naglar klipps regelbundet och att deras ögon, öron och näsa tillstånd kontrolleras.

svensk herdeutbildning

Den svenska hunden är mycket intelligent och har stor träningspotential. De kan lätt lära sig knep och enkla uppgifter. De har också en stark vallningspotential med bara lite förstärkning.

Vallhundar har potential att bli neurotiska och försiktiga med främlingar, så de klarar sig bättre när de socialiseras ordentligt som valpar. Förvänta dig att din Vallhund vill hälsa och interagera med gäster och lära dem hälsosamma sätt att uttrycka sin allmänna spänning och engagemang.

svensk hundsport

Svenska Wahlhundar är högenergihundar som behöver så mycket motion som möjligt. Räkna med att ta med din Vallhund på promenader minst två gånger om dagen. Retrievers älskar att leka, och de älskar inget mer än ett hus med utrymme att leka. En svensk murhund kan lätt bli en lägenhetshund om den regelbundet tas ut och ges sin ägares fulla uppmärksamhet.

Vallhundar är vallhundar, så om de får chansen kommer de att trivas med en mycket aktiv livsstil. Dessa hundar är särskilt populära på gårdar och i andra miljöer där de säkert kan bäras med sina ägare.

svensk waalhundvalp

Svenska Vallhundsvalpar är sugna på handling i livet. Observera att de flesta Vallhundsvalpar går igenom en bettfas, vilket innebär att de behöver vägledning när de lär sig att umgås med andra hundar och människor. Förutom att bita kan du förvänta dig att se tuggning och andra omogna men interaktiva beteenden.

I övrigt är svenska Waller Hound-valpar lätta att föda upp och anpassar sig väl till de flesta miljöer. Se till att ge dem en balanserad kost med mycket protein för att främja deras långsiktiga hälsa.

svensk hund och barn

Dessa är vänliga hundar som klarar sig bra i gruppmiljöer. Vältränade Wall Spaniels kommer bra överens med barn och klarar sig bra som familjemedlemmar. Det är dock inte en bra idé att låta barn träna en Vallhundvalp själva, särskilt om de aldrig har haft en hund tidigare.

hundar som liknar svensk hund

Svenska hundar är fantastiska hundar, men de kan vara svåra att hitta i vissa områden. Om du letar efter en annan lekfull och interaktiv collie bör du överväga att adoptera en finsk lappspaniel, walesisk corgi eller engelsk fårhund.

 • Finsk Laffen – Laffen är en känslig och lekfull ras. De har mer av en familjepersonlighet än Vallhundar och kan vara ett bättre val för en hemmiljö.
 • Welsh Corgi – Corgi är en ikonisk boskapshund som ofta misstas för den svenska murhunden. Corgis är söta, vänliga och lätta att träna.
 • English Sheepdog – The English Sheepdog är en begåvad, vänlig vallhund. Dessa hundar är utmärkta val för arbetskamrater, men tänk på att de är något större än den svenska hunden.

Populära namn för svensk spaniel inkluderar:

 • Dani
 • allvarlig
 • greg
 • Bretta
 • tur-
 • racer
 • tusensköna
 • hoppa över

Se alla 289 djur som börjar med S


Om författaren


10hunting.com är ett växande team av djurexperter, forskare, bönder, naturvårdare, författare, redaktörer och naturligtvis djurägare, som samlas för att hjälpa dig att bättre förstå djurriket och hur vi interagerar .

Svenska Vallhund FAQs (Vanliga frågor)

Hur mycket kostar det att äga en Svensk Setter?

Att köpa en svensk Wall Hound från en uppfödare kostar cirka 2 500 dollar. Utöver de normala underhållskostnaderna som följer med att äga ett husdjur, kräver Vallhundar semi-regelbundna besök hos frisören och pågående veterinärkontroller för att förhindra öroninfektioner.

Är svenska spaniels bra med barn?

Svenska hundar klarar sig bra med barn när de tränas. Svenska Wahlhundsvalpar ska dock inte lämnas ensamma med små barn.

Är en svensk murhund en Corgi?

Svenska Wahlhounds och Corgis ser likadana ut, men de är inte släkt. Vallhundar har smalare ramar och mörkare päls, och är mer benägna att ha ett fläckigt mönster än koppar eller bicolor corgis.

Är svenska spaniels bra husdjur?

Svenska hundar är roliga, lekfulla och kärleksfulla husdjur. Dessa hundar mår bäst i ett hus där de kan röra sig och få mycket uppmärksamhet. Om de får tillräckligt med tid och träning kommer din svensksettare att bli en trogen följeslagare för livet.

fäller svenska spaniels mycket?

Svensk Wahlhound är designad för att överleva vinterförhållanden och har en dubbel päls. Detta kan leda till mycket avfall, särskilt när vädret förändras. Regelbunden borstning av Vallhunden kan minska omfattningen av denna utgjutning.

Är svenska hundar allergivänliga?

Svenska Wahlhundar är inte allergivänliga. Faktum är att Wahlhounds fäller mer än många andra hundraser.

Hur länge lever svenska spaniels?

Livslängden för den svenska hunden är i allmänhet cirka 15 år. Du kan förlänga livslängden på din Vallhund genom att se till att de äter bra och får måttlig men inte överdriven träning.

Är svenska spaniels växtätare, köttätare eller allätare?

Svenska hundar är allätare, vilket innebär att de äter både växter och andra djur.

Vilket rike tillhör den svenska hunden?

Den svenska hunden tillhör djurriket.

Vilken filum tillhör svenska hundar?

Den svenska valhunden tillhör filumen Chordate.

Vilken kategori tillhör den svenska hunden?

Den svenska hunden tillhör klassen däggdjur.

Vilken familj tillhör den svenska hunden?

Den svenska hunden tillhör hundfamiljen.

Vilken ordning tillhör svenska hundar?

Svenska hundar tillhör ordningen Carnivora.

Vilken typ av kompost har svenska hundar?

Svenska hundar är täckta av päls.

Vad är det vetenskapliga namnet på den svenska murhunden?

Det vetenskapliga namnet på den svenska hunden är Canis lupus.

Tack för att du läser! Har du feedback till oss? Kontakta redaktionen på 10hunting.com.

källa
 1. Dogs Aholic, tillgänglig här: https://dogsaholic.com/breeds/profiles/swedish-vallhund.html
 2. Small Dog Place, finns här: https://www.smalldogplace.com/swedish-vallhund.html
 3. Dog Learning, tillgängligt här: https://www.dog-learn.com/breed-vs-breed/finnish-lapphund-vs-swedish-vallhund/